Poskupljuje dopunsko zdravstveno kod privatnih osiguravatelja, HZZO ne diže cijene polica

Poskupljuje dopunsko zdravstveno kod privatnih osiguravatelja, HZZO ne diže cijene polica

Foto: 

HZZO

D.H.

D.H.

Obavijest je stigla na adrese osiguranika

Neke police dopunskog zdravstvenog osiguranja od sljedeće godine će poskupjeti, a riječ je o policama dopunskog osiguranja privatnih osiguravatelja.

Na adrese osiguranika dopunskog zdravstvenog preko Croatia osiguranja stigle su obavijesti o promjenama cijena police za sljedeću osigurateljnu godinu. Polica dopunskog koja u toj kući trenutačno iznosi 8,89 eura mjesečno, ubuduće će iznositi 12 eura, što je poskupljenje od skoro 26 posto, prenosi Večernji list.

‘Znatno su porasle cijene zdravstvene zaštite uslijed višekratnog porasta osnovice od HZZO-a, a time je porastao i iznos participacije u troškovima zdravstvene zaštite’, obavještavaju osiguranike i navode kako su u zadnjih šest godina cijene dijagnostičko-terapijskih postupaka (DTP) porasle 21 posto, dijagnostičko-terapijskih skupina (DTS) 29 posto, a dan bolničkog liječenja poskupio je 34 posto.

Također podsjećaju i na rast cijena participacija sljedeće godine. Od 1. siječnja 2024. na snagu stupaju izmjene Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju koje donose dodatna poskupljenja participacije za sve koji dopunsko nemaju pa će najmanja participacija poskupjeti 33 posto, a maksimalna će se udvostručiti na 530,89 eura.

HZZO pak neće dizati cijene dopunskog, kao što je i najavljeno pri donošenju zakonskih izmjena.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.