TROVANJE GAZIRANIM PIĆIMA? Splitska bolnica zaprimila troje pacijenata

TROVANJE GAZIRANIM PIĆIMA? Splitska bolnica zaprimila troje pacijenata

Foto: 

Manfred Richter from Pixabay

D.H.

D.H.

Prvi slučaj se dogodio 20. listopada

Navodno trovanje Coca-Colom i mineralnom vodom Romerquelle posljednjih dana potresa Hrvatsku. Izgleda da se prvi slučaj ipak dogodio u Splitu, a ne u Rijeci. O svemu se oglasio Klinički bolnički centar Split.

‘U hitnoj ambulanti Klinike za bolesti uha, nosa i grla s kirurgijom glave i vrata KBC-a Split, 20. listopada 2023. pregledan je pacijent (1967. godište) sa sumnjom na ozljede sluznice gornjeg aerodigestivnog puta nastale djelovanjem korozivnih sredstava.

Pacijent je imao blaže ozljede usne šupljine koje su, po njegovim riječima, nastale nakon konzumacije pića. Nakon obrade otpušten je na kućno liječenje.

Dana 8. studenog 2023. u Objedinjeni hitni prijem KBC-a Split zaprimili smo pacijenta (1973. godište) koji navodi da je konzumirao gazirano piće te da ima žareću bol iza prsne kosti. Učinjena je dijagnostička i laboratorijska obrada te pregledi i pretrage specijalista ORL-a i gastroenterologa. Svi nalazi su u granicama normale i nema sigurnih znakova trovanja pacijenta kao ni komplikacija. Pacijent je otpušten kući.

Istog dana u Objedinjeni hitni prijem KBC-a Split zaprimljen je još jedan pacijent (1987. godište) koji također navodi da je konzumirao gazirano piće te da ima žareću bol jezika. Njegova obrada još je u tijeku no pregled specijalista ORL-a i laboratorijski nalaz je uredan. Čeka se hitna gastroskopija. Po završetku obrade odlučit će se o prijemu/hospitalizaciji’, priopćeno je iz splitskog KBC-a.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.