SOS DJEČJE SELO HRVATSKA Zrinka: ‘Naučila sam kako objasniti djeci da nisu oni krivi’

SOS DJEČJE SELO HRVATSKA Zrinka: ‘Naučila sam kako objasniti djeci da nisu oni krivi’

Foto: 

Esther Merbt from Pixabay

D.H.

D.H.

Nakon godina borbe i nesigurnosti, pomoć je pronašla u Programu jačanja obitelji

Zrinka je postala udomiteljica prije 13 godina, kad je u njen dom stiglo troje djece, a prije godinu dana i četvrto. Iako su djeca s njom od malih nogu, njihove traume nije moguće tako lako prebroditi.

‘Djeca koja se izdvajaju iz bioloških obitelji dolaze sa strašnim traumama. Najčešće su žrtve zanemarivanja i zlostavljanja o kojima mi, udomitelji, znamo jako malo. Tada započinje borba, stotinu pitanja na koja nema odgovora, borba za povjerenje, traženje načina kako prići djeci, a ne povrijediti ih, ne osuđivati nikoga, a djeci objasniti da nisu oni krivi za ono što im se dogodilo’, rekla je Zrinka za portal SOS Dječje selo Hrvatska.

No nakon godina borbe i nesigurnosti, pomoć je pronašla u Programu jačanja obitelji.

‘Sada više ne razbijam glavu što učiniti, već okrenem broj koji je uvijek dostupan i posavjetujem se, imenujemo zajedno problem i zajedno ga rješavamo. Smatram da je to nešto najbolje što nam se dogodilo’, ističe.

Kao i kod tisuće drugih obitelji, Zrinkina odluka da zatraži stručnu pomoć pokazala se najboljom za djecu, kao i za nju. Nekima je potrebna pomoć sa svakodnevnim potrepštinama, neki zahtjevaju psihosocijalnu pomoć, dok je nekima potreban samo netko tko će ih saslušati i biti rame za plakanje. SOS mobilni timovi tu su za sve potrebite roditelje, djecu i obitelji.

Dina Levačić plivala za SOS Dječje selo

Naša najuspješnija daljinska plivačica i rekorderka Dina Levačić u listopadu je plivala za sretno i bezbrižno odrastanje. Pozivajući sve sportaše, profesionalne i rekreativne da učine isto, Dina je otplivala ‘Trostruku krunu Kašuna’. Izazov imenovan po plaži na kojoj Dina najčešće trenira sastoji se od 3 etape, dužine 900, 600 i 500 metara. Studentica Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta redovito organizira dobrotvorna događanja.

‘Vrlo nam je drago što je Dina ovim pothvatom odlučila prikupljati sredstva upravo za Udrugu SOS Dječje selo Hrvatska. Uopće ne sumnjamo da će njezin primjer ustrajnosti u sportu i ljepote pomaganja poslužiti i drugim ljudima velikog srca’, poručuju iz SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.