HRVATI I ORALNA HIGIJENA

HRVATI I ORALNA HIGIJENA

Foto: 

Doktore, hitno!

Eleonora Mandić

Eleonora Mandić

Godišnje kupe samo jednu četkicu za zube

Prošli tjedan za vas smo istražili cijene pasti za zube, a ovaj tjedan četkica za pranje zubi. Također, došli smo do zapanjujućih podataka da Hrvati godišnje kupe samo jednu četkicu za zube.

Četkice za zube osnovi je alat za svakodnevno čišćenje, ne samo vaših zubi, već i usne šupljine. Znači, zube treba prati svakodnevno minimalno dva puta dnevno, a po istraživanju, hrvatski građani peru zube u prosjeku jednom u pet dana. Preporuka stručnjaka, četkica za zube treba se mijenja svaka 3 mjeseca.

Dugotrajnim korištenjem četkice za zube vlakna četkice gube svoju učinkovitost, pa zbog deformacije dlačica četkica ne uspijeva doprijeti do teže dostupnih mjesta i nakupljaju se bakterije i gljivice čemu posebno pogoduje i okoliš u kojem se nalaze (vlažne i slabo provjetrene prostorije).

Cijene četkica za zube su šarolike, ali se mogu se kupiti po uistinu povoljnim cijenama, a najpovoljnije cijene smo pronašli u drogerijama Bipa i Muller, te u trgovačkom lancu Tommy.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.