Bol u leđima ili bubrežni kamenac?

Bol u leđima ili bubrežni kamenac?

Foto: 

Tumisu / Pixabay

D.H.

D.H.

Evo kako prepoznati razliku

Bubrežni kamenci svake godine pogađaju sve veći broj ljudi. U otprilike 30 godina između kasnih 1970-ih i kasnih 2000-ih, stope prevalencije bubrežnih kamenaca porasle su za 5% s 3,8% na 8,8%, a jedan od najčešćih simptoma ovog stanja je bol u leđima.

Stručnjaci kažu da postoji nekoliko načina na koje se bol u leđima povezana s bubrežnim kamencem manifestira drugačije od drugih vrsta bolova u leđima.

Što zapravo znači mjesto vaše boli u leđima?

Bol od bubrežnih kamenaca obično počinje na jednoj strani donjeg dijela leđa ili oko bočnih strana trbuha ispod prsnog koša.

Drugim riječima, ako osjećate bol u leđima bliže lopaticama ili središtu kralježnice, vjerojatno možete isključiti bubrežne kamence.

Pokretna bol u leđima, umjesto fiksne u jednom području, može biti simptom bubrežnih kamenaca.

Ako bolove u leđima prate i urinarni simptomi, poput pojačanog mokrenja, boli pri mokrenju, mirisa ili promjene boje urina zbog prisutnosti krvi, to također može ukazivati na bubrežne kamence, piše Health Digest.

Ukoliko osjetite bol, savjetujemo da se javite vašem liječniku, piše N1.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.