Isprobajte ‘pravilo 90 – 10’ za lijepe nokte

Isprobajte ‘pravilo 90 – 10’ za lijepe nokte

Foto: 

Mountainbeehive / Pixabay

D.H.

D.H.

Odličan trik

Naše ruke i nokti mogu otkriti puno o nama samima. Ako su dobro njegovani, ukazuju na dobru osobnu higijenu. Različite boje na noktima mogu otkriti naše preferencije, naše raspoloženje ili naš stil. Zato je jako važno održavati svoje nokte njegovanima i zdravima.

Ali svatko tko turpija i njeguje svoje nokte kod kuće zna da manikura ili čak samo dotjerivanje noktiju može oduzeti puno vremena. Pravilo 90-10 sada obećava uštedu vremena s jednako lijepim rezultatom!

Ovako funkcionira razvikano pravilo 90-10 

Ovo pravilo ne vrijedi za lakiranje noktiju, već vrijedi nekoliko koraka ranije – kod rezanja i turpijanja noktiju. Postizanje pravog oblika i dužine često zahtijeva sate korekcija, a ovaj beauty trik ima za cilj riješiti ovaj problem. S ovim pravilom namještanje noktiju je mnogo brže i štedi vrijeme!

90 posto rezanja, 10 posto turpijanja

Budući da mnoge rašpice i njihovo korištenje često oduzimaju većinu vremena, uz rašpicu za nokte za pravilo 90-10 koriste se škarice ili grickalice za nokte. To znači da se sve što je predugo ili strši odreže, a ostatak se zatim rašpa u željeni oblik. Dakle, rezanje i turpijanje imaju omjer 90 prema 10, što također objašnjava naziv pravila.

Ovdje je osobito važno turpijanje na kraju, jer ono zatvara nokat nakon rezanja i sprječava njegovo kasnije pucanje. Osim toga, tehnika rezanja i turpijanja također olakšava oblikovanje noktiju jer trošite manje vremena na podrezivanje, a više vremena na oblikovanje, piše Novi list.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.