INTERVJU Fitness trener Petar Donjerković

INTERVJU Fitness trener Petar Donjerković
D.H.

D.H.

‘Ipak smo mi svojim klijentima uzori’

Teretane i fitness centri mjesta su na kojima dotjerujemo svoju vanjštinu, ali se i brinemo o zdravlju. Tamo nas vode i savjetuju ljudi besprijekornog stasa, privlačne i ‘utegnute’ vanjštine. Koliko je takvim ljudima bitan izgled, utječe li on na stvaranje slike o drugim ljudima, kako se u sve to uklapaju brak i roditeljstvo, odgovorio nam je fitness trener Petar Donjerković, vlasnik splitskog My Look Fitness centra za žene.

Koliko vam je vanjski izgled bitan u svakodnevnom životu?

– U mom zanimanju je jako bitan, pošto sam ja fitness trener i vlasnik fitness centra i zato mi je logično da moram izgledati dobro, jer ipak sam ja primjer svim svojim klijenticama i klijentima. Da, vrlo je bitan vanjski izgled u mom poslu i treba ga njegovati. Što se tiče ostalih zanimanja, vidim da je iz godine u godinu, vanjski izgled postaje bitan sve više. Prije dvadesetak godina vanjski izglede je više bio važan ženama i više su posvećivale pažnju kako svom zdravlju, obrazovanju tako i svom vanjskom izgledu. U novije vrijeme vanjski izgled je sve više postao važan i muškarcima.
Mislite li da je utjecao na Vaš uspjeh u karijeri i društvu općenito?
Moj vanjski izgled je meni alat za rad i prezentaciju, tako da mogu reći da je moj vanjski izgled ključan za moj uspjeh u karijeri, jer radeći na svom tijelu i izgledu vježbajući, sigurno sam time privukao 50% svojih klijenata.

Birate li suradnice/suradnike i temeljem izgleda ili samo temeljem kvalifikacija?

– Bitno mi je da u mom fitness centru rade stručnjaci koji su kvalificirani za ovaj posao, ali kako sam već rekao, u mom poslu uz struku vrlo je bitno kako svi mi koji smo fitness stručnjaci, moramo biti istrenirani i dobro izgledati. Naravno, struka mi je na prvom mjestu, ali ako je osoba kineziolog i ima znanja i vještina, njih prvo treba znati primijeniti na sebi i biti top da bi mogla primjenjivati na klijentima. Ipak smo mi svojim klijentima uzori. Tako da biram svoje suradnice/suradnike i po vanjskom izgledu, ali u sve više zanimanja uz stručnost ipak jezičac na vagi bude i ugodan vanjski izglede.

Podvrgavate li se nekim posebnim kozmetičkim i estetskim tretmanima?

– Ja sam ipak stara škola, nikada se nisam podvrgao kozmetičkim i estetskim tretmanima. U moje doba nitko nije znao što je botoks i naprosto muškarci se tome nisu podvrgavali. Danas se sve više muškaraca podvrgava i estetskim zahvatima i nemam ništa protiv toga to je osobni izbor svakog pojedinca.

Neki muškarci kažu da im je ženidba promijenila život. Je li Vama? Nabolje ili nagore?

– Meni je ženidba promijenila život nabolje, jer mi je bilo puno lakše uspjeti u karijeri jer me supruga podupirala, lakše je kroz život ići u paru nego sam, pogotovo ako imate isti cilj.

Koliko je na vaš život utjecalo to što ste postali roditelj?

– To je još jedna od najboljih stvari koja mi se dogodila u životu, moja kćer, tek tada sam dobio još veća krila, moja ambicija da uspijem u poslovnom svijetu fitnessa postala je još veća, jer supruga i ja više nismo bili sami, nismo samo bili mi, već smo imali jedno malo ljudsko bespomoćno biće o kojem smo se morali brinuti, za koje moraš raditi, kojem moraš osigurati budućnost. Promijenili su mi se prioriteti u životu. Prije djeteta, radio sam da bi izlazio i zabavljao se i ugađao samo i jedino sebi, ali tu radost koju ti donosi roditeljstvo ne bih nikada više mijenjao za dane prije roditeljstva.

Mislite li da žene „bolje“ prolaze kao roditelji u društvu?

– Smatram da tu nema diskriminacije, roditelj je roditelj bila to majka ili otac. Naravno, žena je broj jedan u toj priči roditeljstva, jer ono što žena prolazi u trudnoći i porodu, smatram da ne bi podnio ni jedan muškarac. Žene su stvarno moje super heroine jer to kako žena žonglira s uspješnom karijerom, održavanjem kućanstva i majčinstvo, smatram da mi muškarci to ne bi mogli i trebali bi biti što veća pomoć u našim kućanstvima. Zato se svim ženama i majkama divim, imaju moj naklon do poda.

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.