RECEPT Tagliatelle s vrganjima

RECEPT Tagliatelle s vrganjima

Foto: 

pixel1 from Pixabay

D.H.

D.H.

Nezaobilazno su jesensko jelo

Ukoliko volite kombinaciju tjestenine i gljiva, preporučamo da isprobate ovaj recept kojeg donosi Novi list.

Sastojci

400 g vrganja

360 g tagliatella

20 cherry rajčica

2 žlice maslinovog ulja

1 režanj češnjaka

soli po ukusu

papar po ukusu

Priprema

Zagrijte ulje s češnjakom. Dodajte dobro oprane vrganje i ostavite da se peku desetak minuta.

Dodajte nasjeckane cherry rajčice i do kraja kuhajte, posolite i popaprite umak. Ako je malo suho, dodajte malu čašu vode.

U međuvremenu skuhajte tagliatelle u slanoj vodi.

Uzmite dio umaka i usitnite ga štapnim mikserom.

Ocijedite tjesteninu i propirjajte je s izmiksanim dijelom umaka.

Dodajte preostale gljive da ukrasite jelo… i uživajte!

Doktore, hitno!

Koristimo kolačiće i druga slična tehnička rješenja kako bismo poboljšali vaše iskustvo s našom web stranicom, analizirali obrasce korištenja i isporučili relevantne oglase. U našoj ažuriranoj Polici Privatnosti možete pročitati više o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.