Sandra Mitrović Nikšić
Jedi što vrijedi – Riblji fileti u pivskom tijestu
3 min čitanja
Znate li da je fish and chips imigrantsko jelo poljskih židova koji su trbuhom za kruhom naselili Lancashire? E sad je englesko nacionalno jelo. Pročitala sam puno zabavnih podataka oko pohane ribe s krumpirićima, ali najfascinantniji mi je podatak, broj prodanih porcija u Velikoj Britaniji pa kad ga usporedim s količinom ribe koju prosječni stanovnik naše zemlje pojede, nije mi više smiješno.
Zato krenimo i mi filetirati ribu i pohajmo.
Mi u Arsani Tasting Housu, volimo marinirati filete i pohati ih u pivskom tijestu. Ako Vam se svidi pivsko tijesto, samo nebo Vam je granica u namirnicama koje na ovaj način možete pripremati.
Potrebni sastojci:
Priprema:
Očistite filete od kostiju te marinirajte u soku od 1 limuna, soli i papru. Umutite 2 jaja, brašno i pivo te ostavite 20 minuta na mirovanje. Prije prženja umiješajte u pivsku smjesu, umućene bjelanjke i spremni ste za pohanje. Filete posušite, umočite u pripremljenu smjesu te pržite u vrelom ulju. Od preostale smjese, ako Vam je ostalo, ispecite male uštipke.
Dobar tek!
Sandra Mitrović Nikšić by Arsana Tasting House
Doktore, hitno!